ååå hur nice va inte denna västen?



hund tricket

Sprang ju runt och letade efter en bankomat förut hittade en lite längre bort och på vägen hittade jag en mataffär tackarr. På vägen hem mötte jag en kille med världens sötaste hund JAG DÖR en liten golden valp snacka om att killen hade brudar runt omkring sig, men jag har lärt mig från alla filmer att man fångar hans uppmärksamhet genom att vara mystisk så jag gick förbi lite fint och log det sexigaste jag kunde.. fungerade inte?
när jag kom hem lagade jag middag blev pasta, mozzarella och färska tomater som jag köpte på marknaden mummsii !!

Scuola Leonardo Da Vinci Roma

Första skoldagen och jag är försenad som vanligt. Alla som känner mig väl vet att när jag säger att jag åker om tio min så åker jag 1 timme senare. I morse gick jag ändå upp kl halv 8 och jag skulle vara på skolan halv 9 och det tar ca tio min att gå dit, jag lämnar lägenheten fem i halv GREAT! sprang och gick vilse. Men de va lugnt! för när jag kom dit så va man tvungen att registrera sig och det va en jätte kö till detta. Sen va det intagnings prov.. hmm.. asså efter ett långt sommar lov så minns man inte så mkt av det man lärt sig i våras.. så det intagnings provet gick ju så där .. (intagnings provet är för att se på vilken nivå i italienska man ligger på) jag grät en skvätt och ringde pappa efter provet. Sen gick jag bort till ett kafé i närheten av skolan och tröstade mig med en cappuccino och en cornetto (croissant på italienska). Dom som jobbade där va glada över att se mig tråtts att jag aldrig sett dom innan. och de bjöd mig på allt och ville att jag skulle sätta mig vid baren för att kunna prata med dom. Självklart fick jag en special cappuccino som fick mig på bättre humör. (BILDEN NEDANFÖR) Efter en 4 timmars italienska lektion drog jag mig ner till marknaden för att köpa grönsaker och frukt tills i kväll.
.
Eftersom att alla som gick på skolan va äldre än mig så lyckades jag inte få så mkt vänner att umgås med. så jag stannade ett par tjejer på gatan som visade sig vara amerikanska. Jätte trevliga och vi bytte nr. Så lätt va de att skaffa sig lite vänner. Nä ska snart gå i väg och leta efter en bankomat måste ta ut pengar till hyran av lägenheten. Sen om någon timme ska jag laga lite middag blir pasta med färska tomater och mozzarella. mm blir hungrig när jag skriver de.
.
ha det gott
ciao

se filmen om ni inte har sett den, den va bra


just a dream


framme i Rom

Landade för ungefär 2 timmar sen och har precis kommit in i boendet. Bor på Via Benedetta som ligger i Trastevere i centrala Rom i en student lägenhet där jag delar badrum och kök med andra studenter. Rummet är helt okej och även badrummet men vette fan vad jag ska säga om köket lite små skitet men det får la duga.. La precis på luren med Francesco som ringer och oroar sig, pappa har också ringt mig men de är mer än en gång .. nu ringer han igen (29 gången sen jag landade, kl 11.50). Aja.. ska snart ner på stan och försöka hitta till skolan och till en mat affär. Får se hur detta går! ciaooo!
.
Bilder på rummet:

lordags frisoren

sitter hemms hos Francesco och vantar pa att klockan ska sla 17.15, for da ska jag och Ilenia(F fru) ga till lordags frisoren! har gar alla fruarna till frisoren for att klippa o tvatta haret varje lordag.  Sista dagen med ett bra avslut av Civitanova Marche!

Nasta stopp ROMA!
ciao

Sko mässa Milano


Only girl in the world


MICAM - Milano

Kom hem i går natt från underbara Milano. Den stora skomässan tog slut i går och då packade vi ner allt och drog oss tillbaka till Civitanova Marche.
.
Mässan va fräck och kul att få se! Jag jobbade mest i Francesco Morichetti montern men va även mycket i Mjus och Air Step montrarna. Det Bästa med just denna mässan om man jämför med alla de andra är att montrarna är helt otroliga, lyxiga och fräcka! Inte bara montrarna som va det bästa från denna mässan utan även att alla designers var på plats sjukt kul att få träffa dom, på vissa ser man verkligen på utseendet vilket märke han eller hon designar för, roligt.
.
Tillsammans med Anneli och Linn bodde jag på Una Hotel som ligger i närheten av stationen i Milano. Första kvällen va jag och italienarna på deras hotell tog någon drick och åt lite plock mat (en ost tärning och en salami bit) ingen bra middag precis så jag åkte o mötte Anneli och Linn senare och åt middag på en mysig pizzeria.
.
På söndagen började mässan och det blev mycket att göra. Skrev en massa ådrar =) På kvällen blev det middag med Johanssons skor, en sko kedja som finns runt om Göteborg. Jätte mysig restaurang med jätte god mat! blev pasta carbonara och Carpaccio.
.
Andra dagen va det som mest att göra höll på att dö av värme och stress. Kändes som om det va 40 grader där inne! Den dagen hade jag på mig min gröna Acne klänning och ett par cowboy boots, och haha GainCarlo som är en av säljarna på Francesco Morichetti kommer fram till mig undertiden han håller på att hjälpa en kund och säger " oo today Amanda I must say you look really sexy" (italienskt utal) haha så himla rolig, värsta va att jag svarade med ett skratt! aja glad är man och gott självförtroende lär man ju skaffa sig här i Italien. Denna kvällen åt vi middag med Yok Yap en jätte fin butik som ligger i Göteborgs centrum (en av mina favorit butiker). Mycket trevlig kväll!
.
Tredje dagen, jag träffar Fashion by C och pratar en massa med dom jätte kul att få höra lite av deras affärside och självklart är det kul att få bra kontakt med dom. På kvällen som också va sista kvällen blev det middag med Nilsons sko, en sko kedja som finns runt om i hela Sverige och i Norge. Dom är ju så himla goa o trevliga, hade ytterligare en trevlig kväll!
.
Sista dagen, finns inte så mycket att säga.. inte så mycket att göra de flesta kunderna har dragit hade någon enstaka Asiatisk kund som va inne men inte så mycket mer. Sen va det dags att säga hejdå till Anneli och Linn och självklart ska jag börja gråta ? vad vill jag haha längtar väl hem.. Men nu närmar det sig Söndag och då drar jag till ROM! woo hoo
.
.. kommer sakna alla här..
.
.
.
Bilder från mässan kommer!
CIAO

nya skorna


DGM-fabriken


Milano nästa!

Packar ner allt som ska med till Milano nu. Åker tidigt i morgon bitti, bilar...
I Milano ska jag jobba på modemässan, sälja skor. Francesco Morichetti, Mjus, Airstep är de märkena som jag kommer att sälja. Ska bli kul att få se, har bara jobbat på mässorna i Köpenhamn, Oslo och i Varberg innan. Får se om Milano blir roligare!
fuck.. vet inte vad jag ska packa.. har för lite kläder med mig. fast jag har mest panik över skorna.. Eftersom jag antagligen kommer få stå mest i francesco  montern så måste jag bära francesco morichetti skor. Tog ett par skor här om dagen från fabriken, inte det bästa valet jag gjort kanske, tog ett par stövlar med 9cm klack? och jag ska stå hela dagen. kommer dö!! Sa detta till francesco förut och han gav mig ett par håriga ballerina skor med en jätte blomma på .. kanske inte riktigt en sko som jag skulle köpa men efter mässan tänker jag rycka bort blom jäveln, förstör allt.
.
Nu har jag äntligen tagit en massa bilder från fabriken ska lägga upp några här så ska ni få se dom.
.
Föresten ni såg väl Gossip Girl sesong starten denna veckan? FY FAN vad bra!
Ciao!

Julia försöker fånga en vindruva


ahlgrens bilar

Är helt slut! Har jätte mycket att göra på fabriken nu innan mässan som börjar på söndag. Ska försöka lägga mig tidigt men först blir det nya avsnittet av Gossip girl ! (åå äntligen!!)
I går fick jag ett paket från min mamma som hon skickat med Francesco när de träffades på mässan i Dusseldorf. Ahlgrens bilar fanns med i packetet, tack! längtar som mest hem nu .. speciellt efter ahlgrens bilarna kom hit. buhuu.. vill hem. har bara en månad kvar här !! aja det blir väl bättre. Fick ett par nya skor i går, jätte fräcka! i lovve them! bikerboot på klack med strass (en kort beskrivning av skorna).
Snart blir det Milano, på lörag, ska bli jätte skojigt!
.
Vädret: regning morgon, solig efermiddag 29 grader.
.
Ciao!

Pratar med bror jacob


här bor jag


Söndag

I dag har jag varit på lunch hemma hos Titsianas (hon jag bor hos) föräldrar. Det bjöds på en riktigt god italiensk pasta, mums! Hunden var också med så himla gullig fram tills den våldtog katten mitt under lunchen. Värsta jag har sett! äckel hund! Förutom den äckliga hunden så hade föräldrarna en sån vacker trädgård med ett litet grönsaks land, tur att jag hade med mig kameran.
I morse var det rätt dåligt väder brutto tempo som dom säger här i italien men fram mot eftermiddagen blev det sol och 28 grader. Då tog jag boken och gick ner och satte mig på balkongen. Ingen dålig september dag. Vad har ni för väder hemma i Sverige då?!?!?!?!?!? tänkte väl de 10 grader o regn.
.
I morgon kommer det nya avsnitt av Gossip Girl, länngttar!!
.
Nu ska jag ringa mamma som varit på skomässan i Dusseldorf, hoppas det har gått bra!
Ciao
Äckel hunden
Apelsiner
Titsianas Moster och Pappa

promenad längs med stranden


skön kille


fredrika åker om 10 dagar


Nästa Zaltan


Rom?

Spö regnar ute... segt! i kväll blir det väl film (som alla andra kvällar) har laddat ner "Shutter island" och "Salt" så dom blir det i kväll. Tittade på "The last song" igår, jätte bra! (tips från Frida Hagelin, man tackar). Fett trött på vindruvor och vatten de är det ända jag äter här på kvällarna, nyttigt men va fan är ostbågarna! saknar dom såå.. Ska se om jag kan få Annelie att ta med sig en påse nästa vecka på mässan. Ska på sko mässa i Milano nästa vecka och jobba ska bli jätte kul och som ni kanske då förstår kommer Annelie och Linn dit (dom jag jobbar med) ska bli jätte kul att få träffa dom igen! Känns som om det vore ett år sen jag träffade en svensk senast.. kanske lite överdrivet men det känns som om det vore jätte länge sen!! Inte för att jag längtar hem men ändå. Funderar på att dra vidare från Milano till Rom och hitta någon lägenhet där. Har hittat en bra skola där som man kan plugga intensiv kurs i italienska. Någon som är sugen på att joina? Klicka här inte alls så dyrt, svin bra!
Ciao nu blir det film, vindruvor och vatten! (fredag kväll)
Det här skulle kunna vara jag..

nolita


Alberville

Såg precis att hemsidan fär alberville har uppdaterats. Nu visas hösten/vintern 2010/2011, hör av er om nu undrar vilken butik skorna eller väskorna finns i så kollar jag upp detta åt er. ciao!
http://www.ajshoes.se/

Skype med fidden


Movie nights

Filmerna räddar mina kvällar! i går blev de Sex and the city 2 och i kväll blir det lejonkungen. GOdnatt !
I want <3

Godmorgon!

Nu ska jag snart i väg till skofabriken, ska ner o äta frukost om 5. I dag är jag hem bjuden till Margherita som jag jobbar med på fabriken, får se vad hon bjuder på! ... hoppas ngt gott

music


SKOR SKOR SKORRrr dom är överallt!

Måndag, första dagen på veckan, början på en ny jobb vecka och jag är redan inne på min andra vecka här i Italien! sjukt. Hemlängtan kom i fredags men den är över nu och jag börjar verkligen trivas här, alla är så vänliga och tar verkligen hand om mig.
Har jobbat hela dagen, putsat skor och färglagt dom. Det jobbiga med detta jobbet är att man vill ha allt som finns där, så himla fina grejer jag döör!!! Nolita våren 2011 <3 ska kolla om man kan köpa några par. Lunchat själv i dag med ipoden.. trevligt.. det blev pizza. Men vid middagen fick jag sällskap av Daniele  sonen till dom jag bor hos. 15 år och pratar sämst engelska.
nu blir de film
natti!

små italienska byar

I dag har jag och familjen jag bor hos åkt runt och tittat olika små byar. BILDER:

Bilder från stranden


al mare

I dag (Lördag) blev det marknad på morgonen med Illenia och barnen Tomaso och Nicola. Jätte stor gatumarknad (förstor) hittade ingenting.. letade som bara den men nee, inget speciellt som man kände att man behövde. Gör ett nytt försök nästa vecka.
Efter 2 timmar på marknaden så drog vi till stranden och då följde också Francesco med.
är så dålig på att skriva roliga saker så det får bli mer bilder än text sorry
ciao!

Fredagen den tredje september

Helt slut, har jobbat från kl halv nio till kl sju bara putsat skor och packat ner dom i lådor hela dagen. Rätt segt att göra samma sak i flera timmar. Tack o lov att man inte ska jobba i fabrik resten av mitt liv, snacka om enformigt! I kväll har jag varit på middag hos Veronica (22år) och Roberto (25). De va vi tre plus ett par till, Pamela och någon jag inte minns namnet på.. pinsamt. Där fick vi iaf riktig Italiensk mat, pasta till förrätt, kött och mozzarella till huvudrätt och en samami kaka som dom kallade den. De va ju inte riktigt salami dom hade i, de va typ kakao o kaka, smakade lite som kokosbollar fast korvformad o utan kokos. De va mycket gott iaf!
Nu blir de film: "Wedding crashers". och lycka till Johanna som ska jobba för första gången på mingel ikväll!
ciao
hälsning från italien

Bella Italia!

I Söndags (den 29 aug) for jag till Italien.  Bor lite utanför staden Citanova Marche hos en italiensk familj, som är jätte gulliga men som inte pratar något annat språk än Italienskaaaa, men tack vare google translate så har vi lyckats kommunicera!
Meningen med denna resa är väl att jag ska lära mig italienska och hur man skapar skor. På dagarna jobbar jag inne på en sko fabrik som ligger i Citanova Marche. Jag kommer antaligen få prova på att jobba på lite olika ställen men än så länge har jag bara jobbat på dne delen där man finslipar skon t.ex. putsar, färglägger osv. På den avdelningen jobbar jag med två jättesnälla kvinnor: Margherita och Rosarbba, förstår inte vad de säger men dom är ändå väldigt snälla.
Första kvällen träffade jag Francesco och hans familj för första gången. Francesco är säljare och säljer då de skor som görs på fabriken. Francesco har verkligen varit jäte gullig mot mig, han har bjudit mig på middag en gång och på lunch tre gånger. Hans familj är väldigt gulliga också. Francescos barn, min nya bästis är världens underbaraste! Tomaso heter han o är hur mysig som helst! ska lägga upp en video på honom så att ni förstår vad jag menar!
I dag slapp jag jobba hela dagen på fabriken. Efter 4 timmars arbete hämtade Francesco mig och körde mig till stranden med hans familj tydligen väldigt bra sätt att lära sig italienska på. Här är de 30 grader varmt så de är rätt skönt att ligga på stranden resten av dagen. I kväll så var de stor middag då hela deras familj (familjen jag bor hos) var samlad o vi åt nån majs korv/kaka. sådär om ni frågar mig, kunde inte med o säga vad jag tyckte så jag ljög o tvingades äta 5 st jag dör! trodde seriöst att jag skulle spy. Men annars är maten här den bästa! mm molto buona!
I mon är det fredag o då vet jag inte vad de är som händer..?! aja ska nana nu va väldigt tråkigt att blogga men jag ska försöka göra det ofta, roligt att ha sen.
CIAO!
är de största märkena som görs på fabriken

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0